Gerardo Soto y Koelemeijer

Gerardo Soto y Koelemeijer (Alkmaar, 17 augustus 1975) heeft een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Op jonge leeftijd wordt hij vier keer achtereen Nederlands kampioen turnen en verblijft een jaar op het turninternaat te Papendal. Hij rondt het VWO af op het Jan Arentsz te Alkmaar en studeert daarna Technische Wiskunde aan de TU Delft. In 2003 promoveert hij in de wiskunde tot doctor. Twee jaar later studeert hij af in de literatuurwetenschap aan de Universiteit van Leiden. Gerardo heeft een propedeuse in filosofie, politicologie, talen en culturen van Latijns-Amerika en is eerstegraads bevoegd docent wiskunde.

Na wat omzwervingen is hij weer docent wiskunde op een middelbare school: het ECL te Haarlem.

In 2006 debuteert hij met de roman Armelia, uitgebracht bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Armelia vertelt het verhaal van een familie aan de vooravond van de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). In augustus 2013 verschijnt de roman De gestolen kinderen over het lot van tienduizenden families in Spanje onder het bewind van generaal Franco en daarna. Dit boek verschijnt 28 augustus.

Momenteel werkt hij aan zijn derde roman en is hij bezig met een boek over wiskunde.

Gerardo is een fervente lezer. Momenteel verdiept hij zich in de Spaanse literatuur tussen 1898 en 1936. Naast literatuur leest hij over de geschiedenis en de filosofie van de wiskunde, filosofie, economie, geschiedenis, politiek, cultural analysis, sociologie en wiskundedidactiek.

 

Word Facebookvrienden met Gerardo Soto y Koelemeijer